تحویل اکسپرس

تحویل فوری و سالم محصول

پرداخت مطمئن

پرداخت از طریق درگاه معتبر

ضمانت کیفیت

تضمین بالاترین کیفیت محصولات

ارسال رایگان در مشهد مقدس

(با حداقل 50 هزار تومان خرید)

سپید هاست - میزبانی حرفه ای و ثبت دامنه های داخلی و بین المللی

چای بعداز آب، دو‌مین نوشیدنی دوستداشتنی در دنیا میباشد که با وجود داشتن خاصیت درمانی فراوان، مضراتی را نیز برای بدن به همراه دارد.

بخش اعظمی از دانشمندان معتقدند که چای نخستین بار در قرن سوم میلادی در چین و در قالب یک نوشیدنی دارویی ظاهر شد. در حدود یک هزار و ۳۰۰ سال بعد از آن این گیاه به بازرگانان پرتقالی فروخته شد و امروز هزاران سال میباشد که در عالم به صورت گسترده تجارت می گردد. اصلی ترین تولیدکنندگان چای در بازار امروز کشورهای چین و هند می باشند. چای به هر گوشه دنیا رسیده و امروز مردم کشورهای گوناگون آن را به طریق‌های متفاوتی مصرف مینمایند.

سلامت‌ترین گونه چای

چای سبز به خاطر برخورداری از آنتی اکسیدان بیش تر و میزان کافئین کمتر معمولا سلامت‌ترین مورد در نظر گرفته می شود. براین اساس فواید سلامتی چای سبز، محور تمرکز بیش تر مطالعات قرار گرفته است . با این حال، تمام اشکال چای منشاء خوبی از ال – تیانین، کافئین و کاتچین میباشند.

53453 - آشنایی با خواص و مضرات چای

خاصیت چای

شواهد علمی نشان ‌میدهد که نوشیدن چای اثرات مثبت فراوانی به همراه دارد و در ظاهر اعتقاد چینیان باستان در زمینه ی خاصیت دارویی چای صحیح بوده است . برگ‌های چای پر از آنتی اکسیدان‌های سالم بوده و دربردارنده موادی میباشند که خطر ابتلا به سرطان، دیابت و بیماری‌ قلبی را کاهش می دهند. علاوه بر این، مصرف چای به جهت وجود پلی فنول‌ها میتواند به کاهش التهاب مفاصل کمک کند. نوشیدن چای همینطور به کاهش کلسترول و کاهش وزن کمک کرده و هوشیاری ذهنی را بالا میبرد.

فواید مصرف چای به همین چند گزینه محدود نمی شود. نتیجه ها یک مطالعه که اخیرا انجام شد، نشان میدهد که نوشیدن چای سبز خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را در زنان کاهش می‌دهد. به نقل از هلث، نتیجه ها این مطالعه که در مرکز سرطان امریکا صورت گرفته میباشد، نشان می دهد خطر ابتلا به بعضی سرطان‌های دستگاه گوارش از جمله سرطان مری، معده و کولورکتوم (بخش انتهایی روده بزرگ) در زنانی که چای سبز می‌نوشند، کمتر میباشد. چای سبز دربردارنده ترکیبات شیمیایی طبیعی به اسم «پلی فنول ها» از جمله کاتچین میباشد. کاتچین‌ها خواص آنتی اکسیدانی دارا هستند و با مهار جراحت DNA و توقف رشد تومور، از ابتلا به سرطان پیشگیری میکنند. به استناد یافته‌های این مطالعه، مصرف منظم و مداوم چای سبز، دست کم سه بار در هفته و به مقطع بیش تر از ۶ ماه، با کاهش ۱۷ درصدی خطر ابتلا به سرطان‌های گوارشی در بانوان همراه میباشد. به گفته دانشمندان، نوشیدن چای سبز همینطور به ارتقا قوای حافظه، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی چون آلزایمر و کند کردن رشد تومورهای سرطانی کمک می نماید. به گفته دانشمندان، چای سبز به جهت آنتی اکسیدان‌ بالا اثرات سلامتی فراوانی داراست و مصرف آن به کاهش وزن و پیشگیری از بروز آب سیاه نیز منجر می‌گردد.

علاوه بر نتایج تحقیقاتی که در خبرنامه آمریکایی Clinical Nutrition منتشر گردیده و نشان داد که فلاونیدهای موجود در چای خطر ابتلا به سرطان تخمدان را تا ۳۱ درصد کاهش می دهند، محققان استرالیایی نیز دریافتند که نوشیدن بیش تر از هشت فنجان چای در روز موجب کاهش فشار خون می گردد و میتواند از بروز بیماری قلبی پیشگیری نماید.

دانشمندان دانشکده «وسترن» استرالیا در یک مطالعه اشخاصی را که فشار خون معمولی و بالا داشتند، به دو تیم تقسیم کردند و به یک تیم نوشیدنی هایی محتوی ۴۲۹ میلی گرم از پلی فنول های شیمیایی گیاهی و یا متساوی هشت و نیم فنجان چای در روز دادند. این در حالی میباشد که مجموعه دوم نوشیدنی مشابه چای مصرف کردند. بعد از سپری شد ۶ ماه، فشار خون گروهی که چای می نوشیدند به اندازه دو تا سه میلیمتر جیوه کاهش یافت.

نحوه دم کردن صحیح چای

بیشترین فواید سلامتی از مصرف یک فنجای چای، بیش تر به شیوه دم کردن آن باز میگردد تا گونه چای. زمان دم کردن چای مهم میباشد. در صورتی‌که چای کیسه ای را حدود ۱۵ تا ۳۰ ثانیه داخل یک فنجای آب جوش قرار دهید، فقط از کسری از ترکیبات زیست فعال موجود در چای سود خواهید برد.

با دم کردن چای با آب جوش برای دو تا سه دقیقه طبق دستورالعمل، حدود ۶۰ درصد از کاتچین‌ها، ۷۵ درصد از کافیین و ۸۰ درصد ال- تیانین موجود در آن خارج میگردد.

در کل هر چه بازه زمان دم کردن چای طولانی تر باشد، از ترکیبات زیست فعال بیشتری سود خواهید برد. پژوهش ها محققان حاکی از آن میباشد که دم کردن چای برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای ۸۰ درجه سانتیگراد (۱۷۶ درچه فارنهایت) باعث استخراج بیشترین سطح مواد زیست فعال می گردد.

4523453 - آشنایی با خواص و مضرات چای

جالب است بدانید که PH آب نیز روی استخراج این مواد از برگ چای تاثیر میگذارد. PH پایین (اسیدی) در قیاس با PH بالای (بازی) آب، سبب استخراج مواد زیست فعال بیشتری میگردد.

در صورتی PH آب حدود ۷ (خنثی) باشد، بهتر میباشد برای دریافت مواد زیست فعال طولانی تر، به چای، لیمو اضافه فرمایید.

مضرات مصرف چای

با وجود تمام خاصیت درمانی که ذکر شد مصرف چای میتواند مضراتی نیز باشد و به اخذ بیش از حد کافیین باعث شود. در صورت نوشیدن چای همراه غذا و یا این که فورا بعد از آن، تانن ها ( Tannins) که مجموعه دیگری از پلی فنول‌های موجود در چای می‌باشند با اتصال به آهن، مانع جذب آهن بوسیله بدن می گردند.

علاوه بر این بعضی از کارشناسان سلامت اشخاص را از مصرف روزمره چای و به خصوص چای سیاه منع میکنند. به گفته این مجموعه از پژوهشگران، مصرف روزمره چای سموم بدن را افزایش داده، باعث ساخت سنگ تمامی می‌گردد، در سیستم گوارش خلل ایجاد کرده، استخوان‌ها را ضعیف می‌نماید و به ایجاد لکه‌ بر روی دندان‌ها منجر میگردد.

شناسنامه مطلب
تاریخ انتشار مطلب
عنوان مطلب
آشنایی با خواص و مضرات چای
امتیاز مطلب
۳1star - آشنایی با خواص و مضرات چای1star - آشنایی با خواص و مضرات چای1star - آشنایی با خواص و مضرات چایgray - آشنایی با خواص و مضرات چایgray - آشنایی با خواص و مضرات چای

نویسنده مطلب حمیدرضا رازقی
حمید رضا رازقی هستم نویسنده و تولید کننده محتوا در این سایت . منابع مورد استفاده جهت تهیه مقالات این سایت , معتبرترین وب سایت های داخلی و بین المللی می باشد . در صورتی که فکر می کنید مقالات من دارای اشکالی هست , حتما در قسمت نظرات منعکس بفرمایید .

برند سایت برند سایت برند سایت