جعفر غفارزاده کارشناس طب سنتی در رابطه مناسب ترین روغن مصرفی برای اشخاص گفت: مصرف روغنهایی مانند آفتابگردان به تمام اشخاص توصیه نمی شود.هیچ یک از اشخاص به ویژه زنان حامله نباید از آن مصرف نمایند.بهترین روغن برای تمام اشخاص اعم از مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی و زنان حامله روغن زیتون بودار بوده که در کلیه وعدههای غذایی بایستی از آن استفاده شود. اکثر وقت ها مصرف روغن کنجد به اشخاص گرم مزاج سفارش نمیشود، چون کنجد خواص گرمی داراست و با به کار گیری زیاد از آن به معده آسیب وارد میگردد.
وی اظهارکرد: روغنهای دیگر مانند بادام تلخ و شیرین و نارگیل خواص دارویی و درمانی دارا هستند و میتوانند درد را کاهش دهند. به طور نمونه روغن بادام تلخ می تواند به کاهش درد مفاصل و قابل انعطاف شدن پوست یاری دهد. بادام شیرین ملین بسیار مناسبی میباشد و کسانی که به یبوست مبتلا گردیدهاند، میتوانند از آن استفاده نمایند. روغن بادام شیرین نقش موثری در خواب راحت اشخاص داراست. این روغن حتی قادر است در پرورش مغزی کودک ها مؤثر باشند، ولی به جهت گران بودن آن زیاد استعمال نمی شود.
روغن بذر کتان بهترین منشاء اسیدهای چرب امگا ۳ میباشد. این روغن برای قلب و رودهها اثرگذار بوده و یبوست را کاهش می دهد. توان ایمنی بدن را ارتقاء می دهد و سلامت پوست را بهبود میبخشد. لیگنین (فیبر غذایی غیرمحلول) دارااست که برای بدن موثر میباشد البته در صورتیکه به صورت درست مراقبت نشود، خیلی سریع
فاسد میگردد. این روغن برای پخت خوراک مطلوب نیست.
روغن کانولا منشا غنی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ میباشد. مقدار چربیهای اشباع در آن خیلی کم میباشد، بدین ترتیب برای قلب اثرگذار میباشد.
روغن کدو حلوایی چربی اشباع کمی داراست. منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۶ میباشد. ممکن میباشد دربردارنده بعضی اسیدهای چرب امگا ۳ هم باشد. کار تصفیه کردن و مراحلهای شیمیایی در کارگاه، قیمت تغذیهای آن را کاهش میدهد.
یک شخص سلامت می تواند از تمامی روغنهای گیاهی به صورت متعادل به کارگیری نماید و هیچ منع مصرفی برای اشخاص سلامت نیست مگر برای اشخاصی که به بیماریهای قلبی-عروقی، چربی خون و غیره دچار می باشند کهاین اشخاص بایستی مصرف تمام روغنها را در رژیم غذایی خویش کاهش دهند و هیچکدام از این روغنها وجود ندارد که به صورت مختص برای گروه خاصی زیان داشته باشد.
معیار مصرف چربیها و روغنها در رژیم غذایی روزمره نباید بیش تر از ۲۵ تا ۳۰ درصد باشد. فراموش نکنید کهاین مقدار تنها به روغنها اختصاص ندارد بلکه تمام خوراکیهایی که به طور طبیعی دربردارنده روغن می باشند؛ از جمله لبنیات، تخممرغ، دانهها، بعضی سبزیها مثل خُرفه و میوه آووکادو را شامل میگردد.




