جعفر غفارزاده کارشناس طب سنتی در رابطه فواید عسل بر تندرستی بدن خاطرنشان کرد: ازمقویترین و داروییترین مواد غذایی عسل میباشد، چون عسل یکیاز طبیعیترین مواد قندی بوده که شکر موردنیاز درون آن به طور کامل طبیعی میباشد و هنگام میل کردن جذب آن بسیار دیر رخ میگیرد.
وی ادامه داد: معمولا عسلی که حدود ۲۰ یا ۳۰ درصد طبیعی باشد قابل پذیرش میباشد، رنگ و بوی عسل می بایست صورت طبیعی داشته باشد و نه تیره و نه پرنور باشد، عسلی که به طور کامل کش بیاید طبیعی خواهد بود.
کارشناس طب سنتی ذکر کرد: مصرفاین ماده غذایی برای تمام اشخاص پیشنهاد میگردد و میتوان آن را در یک واحد آب حل و روزانه مصرف کرد.وجود این دسته مواد در برنامه غذایی اشخاص دیابتی محدودیتی ندارد، ولی نباید در میل کردن آن زیادهروی کرد، اشخاص سردمزاج هم ممکن میباشد نسبت به عسل عکس العمل نشان دهند پس بهتر است کم و در صورت نیاز عسل را مصرف نمایند.
بهترین زمان مصرف عسل
وی تصریح کرد: معمولا عسل را نباید با معده خالی مصرف کرد. بعضی وقت ها عسل همراه یا بدون موم میباشد، معمولا عسل بدون موم برای تسکین آسیبها بیش تر استعمال می گردد و خانوادهها بایستی توجه نمایند در رژیم غذایی کودک ها کمتر از یکسال خویش عسل را حذف نمایند.
خاصیت عسل در معالجه سرفه
غفارزاده اظهار کرد: عسل میتواند یک متوقف کننده خوب و مفید برای سرفه باشد. عسل قادر است سرفه های شبانگاهی را کم کند و خواب خردسالان را بهبود بخشد، ولی قبل از دادن عسل به خردسالان خویش با دکتر معالج خود مشاوره نمایید، بایستی دقت داشت که ترکیب آبلیموی گرم با عسل قادر است در معالجه عسل اثرگذار باشد همینطور شرایط احتقان در گلو را از میان میبرد و مانع کم آبی می گردد، به کار گیری عسل همینطور میتواند آنفولانزا را تا دو روز کم کند.
تسکین آسیب ها با عسل
وی یادآور شد: به کار گیری زودهنگام از عسل میتواند ریسک جراحت شدن و تغییر شکل آن را کم کند، در خصوص سوختگی های کوچک میتوانید در آغاز فورا با ریختن آب و کاهش دمای آن، کمی عسل بر روی قسمت مصدوم بریزید، عسل همینطور میتواند به معالجه آسیب معده و آسیب های مزمن کمک کند.




