رئیس مجتمع پژوهش ها گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اعلامکرد: دمنوش گل راعی، خواص آرامبخش داشته و مصرف آن با سرکه به مقطع ۴۰ روز برای دردهای سیاتیک و نقرس بسیار اثربخش میباشد.
محسن پویان، گفت: گل راعی یک گیاه دارویی میباشد که به اسمهای هوفاریقون، چای کوهی، هزار چشم، داذی رومی، قوریون، علف چای و گل شهناز به کارگیری میگردد.
او خاطر نشان نمود: طبیعت گیاه بسیار گرم و کم آب بوده و به کار گیری موضعی از عصاره گیاه برای تسکین آسیب اثرات بسیار مفیدی داراست، قابض و ضدعفونی کننده مجاری ادرار میباشد.
این پژوهشگر بابیان اینکه این گیاه نیرودهنده و صفرابر بوده و برای تسکین دردهای میگرنی اثرگذار میباشد، تصریح کرد: برای معالجه جراحات سوختگی اثرات مفیدی داراست، خواص ضدانگل داشته و برای دفع اخلاط موثر بوده و ترشح ادرار را زیاد مینماید.
پویان بابیان اینکه این گیاه برای در بیماریهای صرع و هیستری اثر گذار بوده و التیامدهنده روان میباشد، اظهارکرد: دم کرده دو گرم از آن در یک استکان آب جوش برای رفع بی اختیاری ادرار موءثر میباشد.
او ذکر کرد: روغنگل راعی برای رفع تشنج اثرات مفیدی داراست و در تسکین جراحت اثربخش میباشد، روغن آن برای آفتاب زدگی و زیبایی پوست گزینه استعمال دارد.
رئیس مجتمع پژوهش ها گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه این گیاه برای قولنجهای کبدی و کلیوی موثر میباشد، خاطر نشان نمود: این گیاه برای رفع کمخونی دختران جوان موءثر میباشد و مصرف آن برای تحریک و تقویت سیستم دفاعی بدن نافع میباشد.
پویان افزود: این گیاه ضدویروس بوده و کار قابل ملاحظهای بر ضد ویروس ایدز داراست، گل راعی تحت عنوان داروی ضد افسردگی در دنیا مطرح میباشد به دلیل آنکه در کار منوآمین اکسیدار دخالت کرده و آن را به مهارکننده موءثر تبدیل می کند، بدین منظور بایستی دو تا سه ماه از آن به کار گرفت.
او خاطر نشان نمود: در بیماریهای کزاز و مننژیت اثرات مفیدی داشته و درد پشت و گردن و بی آبی گردن را معالجه می نماید، منجر ساخته شدن کراتین گردیده و بدین باعث موجب بازیابی ساختار زخمچشم اپیدرم و بهبود شکاف پا میشود.
مدیریت مجتمع پژوهش ها گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ذکر کرد: این گیاه سبب کاهش سلولهای مسن و مرده گردیده و خواص ضد التهابی و ضد باکتری داشته و ضد باکتریهایی میباشد که در ترک پا عفونت تولید مینمایند
پویان بابیان اینکه برای معالجه جراحت از پودر گل و برگهای کم آب گیاه و یا این که مرهم گلهای جدید به کارگیری می شود، تصریح کرد: برای تهیه دم کرده آن یک تا دو قاشق مرباخوری گل راعی را در یک استکان آب جوش به زمان ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم کرده و سه نوبت در روز از این دم کرده استعمال میشود.
او ادامه داد: برای کودک ها ذیل دو سال مصرف آن مجاز وجود ندارد و برای اشخاص بالای ۶۵ سال مقدار مصرف می بایست کاهش داده شود.
این پژوهشگر اذعان کرد: اگردر زمان مصرف سردرد، سفتی گردن، سر وصدا و یا این که دلایل دیگری عارض شود بایستی مصرف آن را جدا کرد.
پویان یادآور شد: اشخاصی که مبتلا فشار خون بوده یا این که از داروهای ضد افسردگی به کارگیری می نمایند، نباید این گیاه را به کار گیری نمایند، مصرف آن برای زنان حامله و شیرده مجاز نیست و کسانی که پوست حساس دارند نباید آن را استعمال نمایند.