بیماری ریفلاکس معده بیماری نسبتا شایعی است، با درجههای خفیف تا شدید. این بیماری هنگامی رخ میدهد که جریان برگشتی اسید از معده به مری وجود داشته باشد. یکی از دلایل این رخداد این است که اسفنکتر پایین مری (LES) ضعیف دیده است.
در حالت عادی، این اسفنکتر بسته میشود لغایت از ورود مواد غذایی در معده به مری بازدارندگی شود. غذاهایی که میخورید هم بر مقدار اسید معده تأثیر میگذارد و خوردن غذاهای مناسب، به تفریق این علائم کمک میکنند.
علائم ریفلاکس معده
سوزش راز دل، سوزش در معده یا سینه از دسته علائم آن است. جنبش اسید به داخل مری در ضمن میتواند مایه استفراغ یا مراجعت دوباره شود. علائم دیگر شامل سرفه خشک، حلق درد، نفخ، سکسکه و احساس توده در گلو هستند.
غذاهای جنباننده برای مبتلایان به ریفلاکس
ثابت شده است که غذاهای خاصی برای بسیاری از کسان این علائم را ایجاد میکنند. از این رو میتوانید برای مهار آنها، با حذف غذاهای ذیل از رژیم غذایی خویش این علائم را کاهش دهید.
غذاهای پرچرب
غذاهای سرخ شده و چرب میتوانند باعث ریفلاکس شوند و به اسید معده اغلب فرمان مراجعت به مری را بدهند. این غذاها همچنین تخلیه معده را به تأخیر میاندازند. غذاهائی مانند سیب زمینی سرخ کرده، لبنیات پرچرب همانند کره، شیر کامل، پنیر معمولی و خامه، تکههای سرخ شده گوشت، بستنی و چیپس سیب زمینی، حائز چربی زیادی هستند. از این موارد اجتناب کنید یا آنها را با مقدار بسیار ناچیز مصرف کنید.
گوجه فرنگی و مرکبات
میوهها و سبزیجات در یک رژیم تندرست مفیدند، اما برخی مواقع برخی از آنها میتوانند علائم ریفلاکس را تشدید کنند، به اخص میوههای زیاد اسیدی. این میوهها دربرگیرنده پرتقال، گریپ فروت، لیمو، لیموترش سبز، آناناس و صیفی گوجه فرنگی هستند.
شکلات
شکلات در بر گیرنده مادهای به اسم methylxanthine است. مشخص شده است که عضله صاف را در معده شل کرده و ریفلاکس را افزایش میدهد.
سیر، پیاز و غذاهای پرادویه
موادغذائی پرادویه و سریع مشابه پیاز و سیر مایه بروز علائم سوزش سر دل در بسیاری میشود.
کافئین
افراد دچار به ریفلاکس اسید ممکن است پس از قهوه صبح خویش متوجه علائم آن شوند. دلیلش آن است که کافئین محرک شناخته شده ریفلاکس اسید است.
نعنا
نعنا و محصولات دارای طعم نعناع همانند آدامسها هم میتوانند مایه علائم ریفلاکس شوند.
منبع : باشگاه خبرنگاران




