حیدر عظمایی پژوهنده و محقق طب سنتی درباره مزایای استفاده از شربت چای ترش اظهار کرد: دوشاب چای ترش گرد از شربتهای سنتی و خوش مزه است که از ترکیب چای ترش، چای سبز، دارچین، سنبل الطیب و اسطوخودوس ساخته میشود؛ این دوشاب حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند، کلسیم، پروتئین، اسید فولیک، والرین، سروتونین، اسید چرب امگا ۳، آهن ، موسیلاژ، پکتین، پلی فنول، اوژانول، مس، فسفر، روی، ویتامین های A، گروه ویتامینهای B، B1، B2، B3، B6، C، D، E و غیره است.
او ادامه داد: به کارگیری شربت چای ترش موجب رقیق شدن، پالایش خون، تقویت معده و کبد و رفع ناراحتیهای گوارشی با منشا عصبی میشود در ضمن این شربت تاثیر چشمگیری بر کنترل اشتها، چربی سوزی و کاهش وزن دارد؛ نوشیدن این دوشاب میتواند دردهای مفصلی و روماتیسمی را رفع کرده و تاثیر چشمگیری در رفع زکام و آنفولانزا دارد.
عظمایی ذکر کرد: نوشیدن این ترکیب مایه تقویت سیستم قلبی و عروقی شده و برای مهار قند، فشار و چربی خون بسیار کارساز است؛ دوشاب چای ترش آرام تقسیم قلب و اعصاب است و به کارگیری آن میتواند کیفیت خواب را درمان بخشیده و اضطراب، استرس و دیگر ناراحتیهای روانی را رفع کند.
این محقق و محقق طب سنتی با پافشاری بر کارایی این شربت بر اختلالاتی با سرآغاز عصبی گفت: به کارگیری شربت چای ترش عملکرد مغز را بهبود میبخشد و از بروز بیماریهایی همانند آلزایمر و پارکینسون جلوگیری میکند؛ ویتامینهای A و E و C و پلی فنول موجود در این ترکیب مایه تقویت سیستم ایمنی بدن شده و متعلق به در روبرو گونه ها بیماریها محافظت میکند.
او با اشاره به کارایی این دوشاب بر مهار تپش قلب تصریح کرد: به کارگیری دوشاب چای ترش سردردهای میگرنی را درمان میبخشد و مایه ایجاد تسکین ذهن، رفع اسپاسم و گرفتگی عضلات، رفع سرگیجه و حفظ سلامت پوست ومو میشود ولی توجه داشته باشید که مصرف این دوشاب برای زنان حامله ممنوع است.
عظمایی پیوسته داد: کسانی که از داروهای رقیق کننده، داروهای نزولی خفقان خون یا داروهای افسردگی بهرهگیری میکنند توجه داشته باشند که از مصرف همزمان داروهای خود با این شربت امتناع کنند؛ بهتر است دست کم ۳ تا ۴ ساعت بین مصرف دارو و نوشیدن این شربت فاصله هستی داشته باشد.
این پژوهنده و محقق طب سنتی کالبدشناسی کرد: برای تهیه شربت چای ترش به ۶۰ گرم چای ترش، ۱۰ گرم سنبل الطیب، ۱۵ گرم اسطوخودوس، ۱۵ گرم دارچین، ۱۰ گرم چای سبز، نیم کیلوگرم عسل و ۱/۵ لیتر آب معدنی بیچارگی دارید؛ کافیست کل مواد را به صورت نیم کوب کرده داخل آب معدنی بریزید و دستور دهید برای ۵ ساعت باقی بماند؛ سپس ۱۰ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید و بعد از متعادل شدن حرارت عسل را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
منبع : باشگاه خبرنگاران




