چربی های دوست داشتنی
چکیده مطلب:
حذف چربی باعث پایین آمدن وزن نمیشود به همین دلیل مصرف مواد غذایی چرب در رژیمهای غذایی مختلف قرار داده شده است و از طرف دیگر میتوان گفت که برخی مواد غذایی پرچرب برای سلامت انسان مفید هستند و باید در رژیم غذایی همه قرار گیرند.
در نتیجه بهتر است که به جای حذف چربی از رژیم غذایی، از مواد غذایی با چربی مفید استفاده کنیم
مواد غذایی پرچرب اما مفید
ماهی
ماهیها از چربی بالایی برخوردارند و در این بین برخی از ماهیها از چربی بالاتری بهره میبرند که میتوان به شاه ماهی، ماهی قزل آلا، ماهی ساردین، ماهی آلباکور و دیگر موارد این چنینی اشاره کرد.
ماهی سرشار از امگا۳ است و انجمن قلب آمریکا توصیه کرده که برای سلامت و بهبود عملکرد قلب باید در برنامه غذایی هفتگی حداقل دو وعده ماهی قرار دهیم.
ماهی از چربی مفیدی برخوردار است که این چربی برای بدن ضرری ندارد.
تخم مرغ
تخم مرغ منبع مناسبی برای پروتئین بوده و سرشار از چربی مفید است.
زرده تخم مرغ نه تنها بیخطر است، بلکه در واقع کاملاً مفید بوده و حاوی ویتامین B، کولین است و بر عملکرد مغز و کبد و ماهیچه تاثیر میگذارد.
زرده تخم مرغ همچنین حاوی ۵.۳ گرم چربی بوده و باعث افزایش سطح کلسترول خواهد شد.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که خوردن تخم مرغ میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش و یا حتی به صفر برساند.
آجیل
آجیلها نه تنها چربی مضر ندارند بلکه تمام چربی و روغن آنها برای بدن مفید و ضروری است. آجیلها همچنین یک منبع فیبر، پروتئین و ویتامین E هستند و احتمال بیماریهای قلبی را کاهش میدهند.
آجیلها همچنین برای چاقی و دیابت نوع ۲ نیز خطر بسیار کمی دارند در نتیجه مصرف روزانه آجیلها پیشنهاد میشود.
آووکادو
آووکادو هم در دستهبندی سبزیجات قرار دارد و هم در دستهبندی میوهها.
هرگز فراموش نکنید که آووکادو یکی از مواد غذایی پرچرب بوده اما چربی آن بسیار خوب و مفید است.
آووکادو برای قلب بسیار عالی است و چربی آن مشکلاتی برای قلب و عروق ایجاد نمیکند.
اسید چرب اصلی موجود در آووکادو، اسید اولئیک است که در روغن زیتون نیز همین چربی وجود دارد در نتیجه مصرف آووکادو از لحاظ میزان چربی ضرری نخواهد داشت.




