دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران اعلام کرد که وقتی روغنی تولید و فرآیندهای شیمیایی بر روی آن انجام میشود، امکان اینکه گفته شود محصول بدست آمده تراریخته است یا خیر، بسیار کم است.
امیرهوشنگ بیرشک با بیان این موضوع که در کشور از چهار نوع روغن آفتابگردان، پالم، سویا و کلزا در تولید روغن نباتی استفاده می شود، گفت: روغن های آفتابگردان و پالم در تمام دنیا روغن های غیرتراریخته هستند که بیشتر برای تولید روغن های پخت و پز و سرخ کردنی مورد استفاده قرار می گیرند.
مقالات پیشنهادی :
قبل از حمام این روغن را به مویتان بزنید
کدام روغن زیتون ؟ بکر , فرابکر یا معمولی
روغنی پرطرفدار که مصرف بیرویهاش سرطانزاست
وی ادامه داد: در کشور دانه سویا و کلزا کشت می شود که با توجه به سخت گیری های وزارت جهاد کشاورزی، این دانه ها همه به صورت غیرتراریخته هستند و روغنی که از استحصال این دانههای داخلی در کشور تولید می شود نیز همه غیر تراریخته است.
دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران با تاکید براینکه روغن سویا و کلزایی که از دانه های کشت داخل تولید می شود، غیرتراریخته هستند، گفت: روغن خام سویایی که از خارج وارد می شود، حدود ۸۰ درصد گواهی غیرتراریخته ندارند. اما نکته مهم که از سوی مراکز بهداشتی مربوطه نیز اعلام شده این است که وقتی روغنی تولید و فرآیندهای شیمیایی بر روی آن انجام می شود، امکان اینکه گفته شود محصول بدست آمده تراریخته است یا خیر، بسیار کم است.
وی با اشاره به اینکه هنوز در هیچ مقاله ای ثابت نشده که محصولات تراریخته مضر هستند و همه صحبت ها در حد ادعاست، اظهار کرد: وزارت بهداشت ما را مکلف کرده است که اگر روغنی تولید کردیم که سویای آن وارداتی بود و گواهی غیرتراریخته نیز نداشت، حتما از برچسب تغییرژنتیک یافته بر روی آن محصول تولید شده استفاده شود.




