راز ماندگاری عسل
عسل میتواند هزاران سال در کوزههای مهر و موم شده سالم باقی بماند.
حتی در آرامگاههای مصر باستان نیز ظروف حاوی عسل تازه کشف شده است.
سرفه و زخم معده را عسل درمان کنید
اما راز ماندگاری طولانی عسل در چیست؟
به گفته پژوهشگران، کلید این راز در روند تهیه عسل توسط زنبورها پنهان است.
زنبورهای کارگر، شهد گلها را جمع میکنند و آن را به کندو منتقل میکنند.
در این مرحله زنبورها شهد را به سایر زنبورهای کارگر منتقل میکنند که مکرراً آن را می نوشند و مجدداً بیرون میدهند و به این صورت میزان آب آن را کم میکنند.
در طی این زمان، آنزیمی در معده زنبورها گلوکز شهد را به اسید گلوکونیک و پراکسید هیدروژن تجزیه میکند.
هنگامی که شهد در کندو انباشته میشود، زنبورها با شدت بر فراز عسل بال میزنند تا سرعت تبخیر آب آن را بیشتر کنند.
میزان پایین آب و اسیدیته بالای عسل، دو عامل اصلی فاسد نشدن آن هستند زیرا باکتریهایی که باعث فاسد شدن مواد غذایی میشوند در این شرایط قادر به زندگی نیستند.
پراکسید هیدروژن همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است.
بنابراین عسل در زمستان برای زنبورها تازه میماند و میتواند سالهای درازی در ظروفها سالم بماند.




